Amanae 3-daagse intensive
Ontplooiing zoals je nooit eerder ervaarde

Dompel jezelf onder in 3 dagen zeer effectief lichaamswerk

15-17 augustus 2019
Gent - België

Als er iets gebeurt dat aanvoelt als "te veel", emotioneel, zoals een traumatische gebeurtenis, of iets kleiners, zoals steeds opnieuw te horen krijgen dat je stil moest zijn toen je klein was, dan stopt de adem, en je lichaam bevriest datgene waarvan je voelde dat je er niet mee om kon.

En dan springen de gedachten in actie, en die creëren een verhaal of overtuiging, zoals "Ik ben niet goed genoeg", of "Hey, ik kan perfect zijn" alleen maar om ervoor te zorgen dat je dit nooit opnieuw moet voelen. Dat is onze onderbewuste schaduw. Een verhaal.

Gedurende deze 3 dagen ga je niet in dit verhaal, je gaat er onder, in het gevoel. En wat je voelt kan je helen, oude emoties, oude gedachten en overtuigingen en patronen, zonder onderscheid.

 • Verkrijg nieuwe inzichten
 • Creëer ruimte en openheid
 • Vrij van je persoonlijke beperkingen

 • In een kleine groep
 • Zeer persoonlijke begeleiding
 • Een krachtige ervaring

This workshop was a present that life gave me

Reserveer dadelijk je plek!

750€, overnachting en eten inbegrepen

Wat Kan Je Verwachten?

Intensief lichaamswerk

Je neemt elke dag deel aan twee "Amanae" sessies van 3 uur. Eén liggend op een massagetafel, en de andere naast de tafel, waarbij je aanwezig bent voor de ander en jezelf. Soms is de ervaring naast de tafel even of zelf meer verrijkend dan wanneer je erop ligt. Deze XL sessies zorgen ervoor dat je elk aspect dat aandacht nodig heeft de ruimte krijgt, en dit vanuit verschillende invalshoeken.

Persoonlijk in een kleine groep

Een echte mini-groep van maximum 4 personen. Dit laat zeer persoonlijke één-op-één begeleiding toe, terwijl je toch kan profiteren van het draagvlak.

Minimaal praten, maximaal voelen

Het is lichaamswerk, geen gesprekstherapie. Je bent gefocused op de adem en de sensaties in je lichaam. Het verhaal is bijkomstig. 100% aanwezig zijn bij deze sensaties is zeer krachtig, het brengt je inzicht en opening, en zorgt ervoor dat je kan lostaten.
Desaniettemin zullen we je tijdens de sessies soms vragen stellen of coachen, om je zo nog dieper in je transformatie proces te brengen.

En een sfeervolle ondersteunende omgeving, met heerlijk soulfood

De omgeving is belangrijk. Dus bieden we je de perfecte setting aan voor dit intense werk in het centrum De Verdieping te Lievegem, en voorzien we gezonde soulfood maaltijden om je lichaam te verwennen.

Is lichaamswerk nieuw voor je?

We werken op het fysieke lichaam, met druk en beweging op de huid, in een kleine groep van 4 personen. Check hoe dit voor je voelt, en is dat erg oncomfortabel, dan is deze intensive misschien niet de beste keus voor jou.

Je ligt op een massagetafel, onder één of meerdere dekens, en je draagt enkel je onderbroek en indien nodig een topje voor de vrouwen. De punten waarop we werken liggen verspreid over het lichaam, maar er worden geen sexuele zones aangeraakt.
Het meeste werk gebeurt op het hart, de longen, de rug, de heupen en de nek.

Ontmoet Je Begeleider
Op Deze Reis In Jouw Lichaam


Kim Cao-Van, Ph.D

Dat ben ik. Ik bied je een open oordeelloos hart, een zeer intuïtieve aanvoelen, een scherpe geest en een no-nonsense babbel.

En voor zij die dat belangrijk vinden: ik heb ook een hoge affiniteit met energie en een diep gevoel voor spiritualiteit.

Charlotte De Cramer

Mijn liefste vrouw, en assistente tijdens deze workshops.

Wat ik hier ook over haar schrijf is natuurlijk gekleurd, maar ik durf vol vertrouwen beweren dat ze een liefdevolle down-to-earth engel is die weet wat er nodig is zodat je je kan overgeven aan jezelf.


En Ontmoet Jezelf

Deelnemen alleen is geen garantie voor resultaat. Het is essentieel dat jij je verantwoordelijkheid neemt. We bieden je hiervoor de ultieme setting aan, maar als puntje bij paaltje komt, kan niemand anders dan jij de verantwoordelijkheid nemen voor jouw proces.

Veel mensen die therapie volgen, willen niet écht veranderen, ze zijn nog niet klaar om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen proces. Het is essentieel dat je zelf verantwoordelijkheid neemt!

Laat niets of niemand anders jouw proces bepalen. Gebruik deze unieke gelegenheid om het voor jezelf op te eisen, om het heft in eigen handen te nemen. Amanae lichaamswerk is de perfecte tool hiervoor.

Gerapporteerde Resultaten

 • Beter slapen
 • Je lichter en positiever voelen
 • Verlichting van fysieke pijn en spanning
 • Vrijer kunnen ademen
 • Innerlijke kracht
 • Makkelijker afhouden van stress op het werk

 • Meer effect dan jaren therapie
 • Meer op je gemak zijn met jezelf
 • Ontwaken van sexuele energie
 • Betere grenzen
 • Stilte, en een diep gevoel van rust
 • Terug kunnen vertrouwen

Shed your layers
and tap into the power of your true self!

Bypass the mind, and discover what your body harbours

Voor Jou?

Ben je klaar voor de volgende stap? ALs je écht wil veranderen, maar je hebt het gevoel dat je een plateau hebt bereikt, dan is dit voor jou..

Wil je op een down-to-earth manier licht en liefde in jezelf voelen, dan is dit voor jou...

Als je je lichaam echt wil voelen, en het omarmen.

En als je Amanae al ervaren hebt, dan weet je hoe krachtig het is en wat het voor je kan doen. Dus als je je geroepen voelt voor een totaal-ervaring, dan weet je wat je moet doen.

Wat Anderen Vertellen Over Hun Ervaring


Ongeveer drie maand geleden kwam ik aarzelend aan op 'De Verdieping'

Tijdens een driedaagse Amanae intensive werd een complexe lichamelijke knoop met diep vastzittende emotionele en mentale patronen stukje voor stukje los gemaakt.

De respect- en liefdevolle benadering evenals de professionele en getstructureerde werkwijze hebben ertoe bijgedragen dat ik me voldoende veilig voelde om de controle te kunnen loslaten en een volledige overgave te kunen ervaren.

De enorme kracht waarmee die gespannen knoop transformeerde was fenomenaal!

Met blijheid en dankbaarheid kijk ik terug naar die bevrijdende en transformerende ervaring. Tot op de dag van vandaag blijft het effect voelbaar.

Dank, dank, mijn oneindige dank aan jullie, Kim en Charlotte. Jullie zijn een prachtig team/paar!

Katia - Belgium

Eén van de meest bijzondere en intense ervaringen, hetgene wat de krachtigste transformaties heeft bewerkstelligt. Ik werd steeds meer mezelf naarmate er laagjes verdwijnen, en sta nu zekerder en authentieker in het leven.

De begeleiding ervaarde ik als zeer bijzonder, een veilig anker in het doorvoelen van soms heftige, weggestopte emoties. Ze zijn altijd zeer betrokken en bereid om te doen wat nodig is. Hun liefdevolle aanwezigheid nodigt je steeds opnieuw uit om te gaan daar waar heling nodig is. Iedere sessie voelde als een groot geschenk.

Ik ga naar huis met meer ruimte en openheid, helder inzicht en een dankbaar hart voor dit mooie werk.

Charlotte - België

Het gaat heel goed :) met mij. Op lichamelijk vlak voel ik dat ik veel beter adem en dat daar ook zo goed als geen spanning meer op zit. Al mijn gewrichten voelen veel soepeler aan, geen nek of schouderpijn meer. Het blijft wel mijn ‘gevoelige plek’ maar van als ik voel dat er spanning op zit daar of ergens anders in mijn lijf, adem ik er naar, doe ik wat oefeningen qigong gewijs of mediteer ik om aandacht te geven aan wat er zit. En dit helpt echt.

Ik blijf wel gevoelig op mijn spieren (spasmofilie), maar dat is bijzaak geworden en het is kwestie van mijn grenzen goed aan te voelen en te respecteren. Op psychisch vlak voel ik mij heel erg in evenwicht nu! Dat is ongelooflijk! Mijn ziel heeft rust. Ik geniet veel meer van mijn dag, van alle mooie en goede dingen die passeren. En ik ga de minder goede met meer vertrouwen tegemoet en het vraagt minder energie om er mee om te gaan. Soms schiet mijn moleke van boven nog eens in gang op een iets te hoog toerental, maar als ik me er van bewust ben dan ga ik een aantal keren diep gaan in en uitademen en keert de rust terug. Ik kan zo veel beter bij mezelf blijven nu en dat is zo fijn om te ervaren.

Amanae intensive… een driedaagse…

Ik vertrok op reis… een spannende reis door mijn lijf. Geen ‘trotter’ in de hand, wel een reisgids aan mijn zijde, genaamd Kim. Mijn gids wees me intuïtief de weg naar het juiste pad. Maar mijn paden waren hobbelig, bezaaid met obstakels, soms overgroeid door wildernis. Oude rommel versperde mijn weg, doornen van verdriet prikten in mijn lijf.

Ik adem, ik adem, ik adem in en uit en moet bij mezelf blijven. Dat is niet gemakkelijk maar ik krijg de raad me niet te laten afleiden, anders vind ik de weg niet. Mijn gids staat naast me en helpt me. Hij ziet wat ik nog niet zie, hij voelt wat ik nog niet voel en bewerkt mijn weg. Ik blijf bij mezelf en wat voorheen zo wazig was wordt nu een scherper beeld. Ik zie en voel wat er op mijn weg ligt en hij helpt me opruimen. Ik adem, ik adem, ik adem in en uit. Loodwaar is het soms, die confrontatie met die oude rommel. Al dat zware werk. Maar ik wil er vanaf, want het hindert mijn reis en mijn doorgang naar dat andere ‘zijn’. Mijn gids is geduldig en zacht, vraagt me wat er zich aandient op mijn pad en toont me verder de weg. We zijn bijna drie dagen onderweg. Op de derde dag gaat het opruimen veel vlotter, ik adem in en uit, ik blijf bij mezelf en mijn beelden worden steeds scherper. Ik ben helemaal aanwezig en er stromen en razen golven van energie door mijn lijf. Mijn gids voelt mijn energie en legt samen met mij het laatste stuk van de reis af.

Ik adem, ik puf, ik blaas en ik vloek. Hij voelt, toont en bewerkt mijn laatste obstakels. Met het einde in zicht schreeuw ik het uit! Stamp ik met mijn voeten en huil. Al mijn frustratie, al mijn verdriet en ongenoegen van al die zware obstakels komen er uit. Eindelijk, na al die jaren. Dit was de reis die ik moest maken. Er is geen eindbestemming, maar mijn paden zijn opgeruimd, de weg is vrij. Licht, lucht en kleuren krijgen vrij spel in mijn ziel en dat maakt me intens gelukkig. Ik geniet van elke dag nu en al het mooie dat zich aandient. Het zijn als kleine cadeautjes die naar me toekomen. En wat moeilijk is ga ik niet uit de weg, ik adem in, voel en adem weer uit, vol vertrouwen.

Ik ben mijn gidsen Kim en Charlotte en mijn medereizigers heel dankbaar. Zonder hen was het niet zo een intense ervaring geweest.

Cindy Thomas - Belgium

Ik ben zó blij dat ik mijn buikgevoel gevolgt heb om een 2de intensive te doen. Het was héél intensief, maar zó bevrijdend en verhelderend. Ik ben denk ik, nog nooit zo diep gegaan.

Nu leef ik in plaats van overleven. Dit is zo anders en leuk ook. Ik besefte niet dat ik eigenlijk in overlevingsmodus zat. Er komen nu nog zaken naar boven of er gebeurt iets wat kwetsend is. Dat is het leven. Hoe ik reageer is anders. Ik probeer de pijn te voelen, er niet van te vluchten of wegstoppen. Om dan los te laten.

Een tweede keer 3-daagse. Alles in mij vertelde mij dat dit goed ging zijn. Mijn buikgevoel was juist. In die 3 dagen heb ik kunnen loslaten als nooit tevoren. Diep weggestopte emoties, verdriet, pijn,woede... Er naar toe gaan, ademen, alles voelen en dan loslaten. Dit was zo bevrijdend.

Ik lééf nu in plaats van overleven. De innerlijke onrust is weg. Ik kan voluit genieten van heel kleine dingen. Ben mij meer bewust van het mooie, de natuur, kleuren, klanken. Op Kim zijn website staat er: thuiskomen bij jezelf, dit ervaar ik nu.

Kim en Charlotte hun rol daarin zijn ongelooflijk. Zij vullen elkaar aan op een manier die het werk nog sterker maakt. Heel aanwezig voelen ze feilloos aan wat nodig is. Je voelt dat ze dit doen vanuit hun hart. Dankbaar dat ik hier een deel van mocht zijn.

Ik draag dit voor altijd mee in mijn hart en zal dit nooit vergeten.

Gerda - België

Voor mij voelde het Amanae-weekend als een frisse wind die opgehoopte ’zielestof’ wegblies. Niet alles… maar toch genoeg om kleuren, klanken helderder waar te nemen. Het had een aanscherpend effect: innerlijke mist trekt op! Ik ervaar het ook als een ’hartskompas’, dat houvast & richting kan geven op de onvoorspelbare weg naar zelfaceptatie.

Ik moest na de driedaagse denken aan een gedicht van Rumi:

Dit menszijn is een herberg
Elke ochtend nieuw bezoek
Een vreugde, een depressie, een hatelijkheid, een flits van inzicht komt, als een onverwachte gast
Wees dankbaar voor iedereen die langskomt,
Want ze zijn stuk voor stuk gestuurd,als een gids uit de hemel
Op het moment dat je aanvaardt wat jou aan narigheid is gegeven
Gaat de deur open

Het proces van leren ’omhelzen’ van pijn, door er naartoe te ademen, en zoveel mogelijk aanwezig blijven op de ’plaats van onheil’ (ipv ervan weg te lopen) werkt heel krachtig.

Kaat - Belgium

De intensive heeft veel indruk op me gemaakt, ik heb er bijzonder veel van geleerd.

Ik maakte er voor het eerste kennis met Kim en tot op vandaag ben ik zeer onder de indruk van Kim’s kwaliteiten op het gebied van lichaamswerk, gevoelens, verzachten en creativiteit.
Hij is een warm, intelligent en liefdevol mens welke op een integere manier het beste (gevoel) in anderen naar boven brengt.

Leon - Malta

Ben geen poëte maar hieronder een paar woordjes uit mijn hart: "Amanae is het mooiste wat mij is overkomen. De zachte liefdevolle en zeer professionele begeleiding van Kim en Charlotte hebben ervoor gezorgd dat mijn hart is geopend en blokkades zijn opgelost. Het is een waar thuiskomen bij jezelf. Het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven."

Sofie - Belgium

Wat me heeft geraakt is hoe er met kracht, liefde en aandacht werd aangeraakt en geluisterd naar het lichaam, de grote voeler. Daar, in het celgeheugen, liggen de verborgen kwetsuren en dus ook de genezing en het groeipotentieel.

De ondersteuning van de groep en de begeleiders was een kado. Ik heb dingen gezien ook, gevoeld, gehoord, heel veel informatie gekregen over mezelf, mijn verleden en voorouderlijke lijn. We hebben samen gelachen, gehuild, gebruld, zijn ook stil geweest.

Kim werkt met veel aandacht en respect, en combineert een aantal van zijn specifieke talenten, vaardigheden en opleidingen tot een mooi, holistisch geheel. Hij brengt je zacht maar zeker naar een diepere plek als hij merkt dat er iets niet klopt of nog andere lagen verbergt. Daar, in de schijnbare vergetelheid, zijn er parels van pijn, genezing, zelfkennis en wijsheid te rapen.

Wordt vervolgd. Oha.

Marleen - Belgium

This workshop was a present that life gave me. I felt surrounded by lots of love from the practioners and the participants. Very deep and unforgettable experience! Thanks again Kim.

Maria - Frankrijk

Twijfel je nog?

Je voelt nog aarzeling...

Dat is normaal. Dit is een grote stap. Jouw grote stap!
Je ervaart mogelijks weerstand, of zelfs angst en onrust. Mischien vraag je je af of dit niet te veel zal zijn, te ver buiten je comfort zone.

Om eerlijk te zijn, het zal héél wat zijn, maar niet te veel.
Je zal net datgene krijgen wat je het meeste nodigt hebt op dit moment om te groeien in jouw proces. Ik ben me er van bewust dat dit een heel gedurfde uitspraak is, maar dat is wat deelnemers keer op keer bevestigen. Wat je nodig hebt kan wel wat anders zijn dan wat je verwacht...

"Verwachting is de wortel van alle hartzeer" - William Shakespeare

En ja, je zal uitgedaagd worden, buiten je comfort zone. Maar als je dit nog steeds aan het lezen bent, is verandering dan niet net datgene waar je naar op zoek bent?

Of ben je eerder sceptisch?

Wel, ik heb ook een doctoraat in de wetenschappen :)