De kracht van voelen


Lees meer

Amanae is een uiterst effectieve vorm van lichaamswerk als je

 • oude trauma's wil loslaten
 • zelfliefde wil ontwikkelen
 • terug levenskracht en plezier wil ervaren in het leven
 • je eigen stem wil terugvinden
 • destructieve patronen, emoties en overtuigingen wil transformeren
 • moe bent van de strijd met jezelf
 • verlangt naar meer connectie met je lijf, je hart en je ziel

Wat maakt Amanae zo uniek?

Bij Amanae geloven we dat je zelf eigenaar bent van jouw proces.

Dit in tegenstelling tot vele andere behandelingen die eerder "passief" van aard zijn. Bij Amanae ontvang je geen behandeling, maar ben je zelf actief. Je wordt bijgestaan tijdens de 5 fasen van loslaten:

 1. Observeren: ontspannen van lichaam en geest, ademen
 2. Verdiepen: de adem en aandacht naar binnen brengen
 3. Voelen: in het centrum van je beleving staan
 4. Transformeren: helen en loslaten
 5. Zijn

Het lichaam is het ingangspunt, en ook het uitgangspunt. Amanae is een vorm waarbij het verhaal ondergeschikt is, fysieke sensaties versmelten met je oude gevoelens, emoties, gedachten en overtuigingen.

Je geest dicteert niet langer je lichaam, maar ze beginnen te communiceren met elkaar. Er wordt weer geluisterd naar de waarheid van je lichaam, waardoor het verhaal geen eigen leven meer leidt in je geest. Je lichaam kan zich nu ontspannen in plaats van stress-signalen naar je brein te sturen.

Als het lichaam spreekt, kan het alleen tonen waar het klaar voor is. Mogelijks intens, maar nooit meer dan je aankan.

Thuiskomen in je lichaam


En nu tijd voor iets anders

Tijd voor je authentieke zelf. Tijd om vrijer te ademen, vrijer te leven. En om zachter, krachtiger en vitaler in het leven te staan, met een vreugdevol en liefdevol open hart (ook naar jezelf toe).

Vrij van de belemmerende oude gevoelens, emoties, gedachten en overtuigingen die zich in het lichaam hebben vastgezet. En ja, daar slepen we er allemaal een hoop van mee, sommige klein, andere groot, en meestal onbewust.

Heb je ooit het gevoel dat je lichaam je meer vertelt dan je begrijpt?
Maak kennis met Amanae

Amanae is een krachtige en uiterst effectieve vorm van lichaamswerk die je helpt om verstarde stukken weer te laten stromen.

Liggend op een massagetafel, geeft Amanae je een ondersteunende omgeving van puur aanwezig zijn, bewuste ademhaling, coaching en stevige druktechnieken. Een omgeving waarin je de stap kan nemen om te voelen wat er zich in je lichaam roert.

Zo kan het lichaam zich uiten, de verborgen angst, verdriet, kwaadheid, schaamte, alsook liefde en vreugde. Zo kan je loslaten wat losgelaten mag worden. Het is thuiskomen in je lichaam, thuiskomen bij je authentieke zelf.

De gezamelijk ervaring van Amanae

Het is moeilijk om deze in woorden te vatten, maar hier is mijn poging:

This is your journey, your magical time,
and I'm happy to walk it with you for a while.
To look down the cliffs, scary wonders below,
to see who you are, a perfect story untold.

Continue reading...

You might not remember, sedated in time,
where alone in your presence, you pour some more wine.

Getuigenissen


Bram
Gent, België

De tweede maal Amanae ‘ondergaan’ en het gevoel dat ik nog nooit zo ver ben gegaan overheerst. Een enorme leerervaring!

Je treedt echt binnen in je lichaam, en dat lichaam ‘schreeuwt’ als het ware om hulp. Onderliggende issues worden aangeraakt en er komt een explosie van energie vrij. Bewegingen die in het ‘normale’ leven eigenlijk niet wenselijk zijn, komen als het ware oncontroleerbaar te voorschijn.

Dit nieuwe bewustzijn, want zo voelt het nu voor mij, is erg confronterend: angst, boosheid, verdriet, jaloezie, nood aan affectie, schaamte, blijheid... en zelfs het gevoel van geluk, komen aanwaaien.

Ik heb voor het eerst de ‘krop’ (het nare, verstikkende gevoel) gevoeld vanbinnen, waar ik elke ochtend mee worstel.

Heel persoonlijke issues waar ik niet over durf te praten, komen los en worden als het ware bespreekbaar gemaakt. Worden toegelaten, zonder oordelen.

Issues als: angst om te sterven, gedachtes als ‘ik mag geen lawaai maken’, ‘ik mag niemand storen’, ‘iedereen moet mij leuk vinden’, ‘ik ben het waard om (allereerst) van mezelf te houden’, faalangst, stress door factoren waar ik niks kan aan veranderen, projectie van mijn ‘te geven liefde’ op personen die ik graag heb, kwaadheid op mensen uit het verleden, spreekangst, het constante piekeren, onbewuste noodkreten van mijn lichaam, schaamte om wie ik ben,... komen boven drijven, eenmaal je jezelf toelaat te ademen naar die poort, van waaruit alles lijkt te starten.

Het gaat vanzelf.

Ik besef dat dit nog maar een begin is van de weg die ik wens af te leggen... Hoe de weg er zal uitzien is voor mij nog een raadsel, maar ik ben heel nieuwsgierig!

Deze oefening wil ik, wel in mindere mate want je bent een stuk van de wereld, gaan toepassen in: mijn meditaties, wandelingen, boetseren, auto rijden, contacten met personen die mij niet liggen...

Mijn grote doel is om te leven! En dit vanuit het gevoel, het lichaam, de plek onder de ‘krop’! Niet meer vanuit de geest, het hoofd, het verstand.

Met vallen en opstaan, maar dat is goed!
Ik ben dankbaar!

Marleen
Merksem, België

Wat me heeft geraakt is hoe er met kracht, liefde en aandacht werd aangeraakt en geluisterd naar het lichaam, de grote voeler. Daar, in het celgeheugen, liggen de verborgen kwetsuren en dus ook de genezing en het groeipotentieel.

Kim werkt met veel aandacht en respect, en combineert een aantal van zijn specifieke talenten, vaardigheden en opleidingen tot een mooi, holistisch geheel. Hij brengt je zacht maar zeker naar een diepere plek als hij merkt dat er iets niet klopt of nog andere lagen verbergt. Daar, in de schijnbare vergetelheid, zijn er parels van pijn, genezing, zelfkennis en wijsheid te rapen.

Charlotte
Gent, België

Amanae is voor mezelf een van de meest bijzondere en intense ervaringen, hetgene wat de krachtigste transformaties bewerkstelligt. Ik word steeds meer mezelf naarmate er laagjes verdwijnen, en sta zekerder en authentieker in het leven.

De begeleiding van Kim ervaar ik als zeer bijzonder, een veilig anker in het doorvoelen van soms heftige, weggestopte emoties. Hij is altijd zeer betrokken en bereid om te doen wat nodig is. Zijn liefdevolle aanwezigheid nodigt je steeds opnieuw uit om te gaan daar waar heling nodig is. Iedere sessie met hem voelt als een groot geschenk.

Ik ga steeds naar huis met meer ruimte en openheid, helder inzicht en een dankbaar hart voor dit mooie werk.

Leon
Malta

Tijdens een 5-daagse Amanae intensive in België heb ik voor het eerste kennis gemaakt met Kim en tot op vandaag ben ik zeer onder de indruk van Kim’s kwaliteiten op het gebied van lichaamswerk, gevoelens, verzachten en creativiteit.

Kim is een warm, intelligent en liefdevol mens welke op een integere manier het beste (gevoel) in anderen naar boven brengt.

Maria
France

This workshop was a present that life gave me. I felt surrounded by lots of love from the practionners and the participants. Very deep and unforgettable experience!

Thanks again Kim.

Lees meer ervaringen: Sharings from the heart

Werkvormen


Individuele sessie

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur.

Q: Hoeveel keer moet ik komen?
A: Dit hangt sterk af van waar je staat en hoeveel je reeds aan jezelf gewerkt hebt. Sommigen komen 2-wekelijks, anderen hebben genoeg met een paar sessies verspreid over een jaar.

Thema-dagen

Een dag waarop we ons focussen op één gebied en ons laten leiden door het thema.

Er zijn die dag 2 sessies van telkens 2,5 uur en wat groepswerk.

Bekijk de thema's en data.

3-daagse intensive

Een intens proces waar je herboren uitkomt. Ideaal om dieper te werken op specifieke zones en thema's.

3 dagen lang zijn er telkens 2 sessies van 3 uur. Daarnaast zorgen meditatie, groepswerk, ontspanningstijd en soulfood voor integratie en ontspanning.

Datum van de volgende 3-daagse:
15/08 tot 17/08/2019

Lees Meer

Individuele mini-retraite

Een diepgaand moment tijd voor jezelf* in een fijne rustige omgeving.

We maken een programma voor je op maat, op basis van wat je nodig hebt. Daarin is er tijd is voor je proces, en tijd voor de integratie. Er is tijd voor diep werk, en voor relaxatie.

* Ook mogelijk samen met een vriend, vriendin of partner