Aarding en Stroming

op 23-24 februari 2019


qigong

Het fenomeen van deze tijd, we lopen allemaal met ons hoofd op een andere plek dan ons lichaam. En alles rondom ons is in beweging. Alleen is onze eigen innerlijke stroom niet altijd even duidelijk te midden van al die turbulentie (persoonlijk en professioneel).

Er wordt dan gezegd dat het helpt om te gronden, te aarden. En dat klopt. In deze workshop leer ik je een paar krachtige technieken die je in het centrum van je lijf brengen, en hoe je van daaruit kan gaan wortelen.

Daarnaast concentreren we ons ook op het openen van je eigen interne energiestroom. Zodat je lichaam zichzelf kan regenereren én zodat je vanuit een stevig verankerde basis jouw flow weer in de flow van het leven rondom jou kan brengen.

We beginnen met voorbereidende oefeningen die je de kracht in je buik laten ervaren, en je helpen om deze kracht verder op te bouwen. Je zwaartepunt (stabiliteit) en krachtcentrum liggen in je buik, dus het is belangrijk om daarmee verbonden te zijn.

Daarna gaan we verder met een vorm van Iron Shirt Qigong, waarmee je je letterlijk leert verankeren in de aarde. Op deze manier kan je dan makkelijk externe krachten (bv datgene wat je letterlijk of figuurlijk uit evenwicht brengt) direct afvoeren in de aarde. Eerst alleen, en daarna via oefeningen per twee ga je dit ook effectief ervaren in deze workshop.

We gaan aan het werk met kracht en met zachtheid, en hoe die twee elkaar vervolledigen. Reflecteren en vooral voelen wat je patroon is, en hoe het ook anders kan. Vaak reageren we bv hard tegen hard, of vermijdend, en in beide gevallen veriezen we onszelf.

ironshirt

Tenslotte gaan we de meest elementaire flow en energiestroom in het lichaam openen. De voorste en achterste meridianen, die gekend zijn onder namen als het gouverneurvat en conceptievat, du mai en ren mai, en samen als de kleine hemelse kringloop (Micro-Cosmic Orbit).

Als deze kanalen vast zitten, dan stagneert je energie. Na het weer toegankelijk maken van deze energie-kringloop, brengen we dan onze interne pomp op gang, die ervoor zorgt dat je energie in beweging blijft in deze kanalen, en zo je systeem zuiver houdt, en voedt. En met een goed functionerende interne flow, kan je weer volop in de stroom van jouw leven staan.

Micro cosmic orbit

23-24 februari 2019, 10u00-16u30, 180€
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail.


Jouw innerlijke Kracht

9 december 2018
of 3 februari 2019


belly

We houden onze kracht vaak (onbewust) vast. Of we verwarren kracht met wilskracht. En vaak zijn we gewoon bang van onze eigen kracht. En dan wiebelen we een beetje onstandvastig, of gaan we in over-drive, over onszelf en de grenzen van anderen heen.

En hetzelfde doen we met onze mannelijkheid, onze vrouwelijkheid, en onze creativiteit. Terwijl onze natuurlijke kracht daar niet van losgekoppeld kan worden.

Tijdens deze workshop ga je diep, héél diep in je bekken. Blokkades worden gevoeld en losgemaakt, zodat je jouw kracht weer kan eigen maken.

Het is een één-daagse Amanae workshop rond het bekken, de buik en de liezen, de regio waar de meeste blokkades rond kracht en seksualiteit aanwezig zijn. Als je bv ooit het gevoel hebt gehad uit je kracht te zijn neergehaald, of je eigen levenslust te hebben onderdrukt of er zelfs bang voor bent, dan is dit het gebied om te betreden.

Tijdens deze dag ga je diep gaan voelen, en loslaten. Je adem en aanwezigheid gaan naar de drukpunten, om daar de blokkades te gaan voelen, en doorvoelen, zodat ze losgelaten en geheeld kunnen worden. Zodat je innerlijke kind weer volop in zijn kracht kan gaan staan, en jij dus ook!

Lees meer over hoe zo'n workshop praktisch in zijn werk gaat.

Intensief lichaamswerk

Er zijn twee sessies van 3 uur. Eén liggend op een massagetafel, en de andere naast de tafel, waarbij je aanwezig bent voor de ander en jezelf. Soms is de ervaring naast de tafel even of zelf meer verrijkend dan wanneer je erop ligt. Deze XL sessies zorgen ervoor dat je elk aspect dat aandacht nodig heeft de ruimte krijgt, en dit vanuit verschillende invalshoeken.

Persoonlijk in een kleine groep

Een echte mini-groep (4 personen). Dit laat zeer persoonlijke één-op-één begeleiding toe, terwijl je toch kan profiteren van het draagvlak.

Minimaal praten, maximaal voelen

Het is lichaamswerk, geen gesprekstherapie. Je bent gefocused op de adem en de sensaties in je lichaam. Het verhaal is bijkomstig. 100% aanwezig zijn bij deze sensaties is zeer krachtig, het brengt je inzicht en opening, en zorgt ervoor dat je kan lostaten.
Desalniettemin zullen we je tijdens de sessies soms vragen stellen of coachen, om je zo nog dieper in je transformatie proces te brengen.

superchild

Zondag 9 december, 9u00-18u00, 150€ - volzet
Zondag 3 februari, 9u00-18u00, 150€ - volzet
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail (ook als je vragen hebt).


You do not heal 'from' trauma.
You simply come to know yourself
as Life Itself.

And you turn towards the wounded place.
And you flush it with attention,
which is love.

And maybe the wound will always be with you.
Maybe you will always walk with the hurt.
But now, you hold it. It doesn't hold you.
You are the container, not the contained.

It doesn't control you any longer, the wound.
Because it is drenched in awareness now.
Drenched in You.
Loved by You.
Even celebrated by You.

You do not heal 'from' trauma.
You find healing 'in' the trauma.
You find yourself at trauma's sacred core.
The One who is always present.
The One who can bear
even the most intense feeling states.
And survive.

The Indestructible One.
The Infinite One.
The Powerful One.
You.

The trauma itself becomes a portal to God.
To the Absolute.
To the Safety of Yourself.

And you will cry out in joy,
and you will cry out in sadness,
and you will cry out in relief,
and you will cry out in revelation,

"Yes I am broken,
but I am whole!"

- Jeff Foster

Loslaten: theorie en praktijk

23 maart 2019


sand holding

Loslaten, het toverwoord met de belofte dat alles makkelijker wordt.

"Laat het los" is zo eenvoudig gezegd, maar hoe doe je het in hemelsnaam?

En wat moet je loslaten? De negatieve gedachte, het gepieker, het vervelende gevoel, de zeurende kritische stem in je hoofd?

Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd, en nog waarschijnlijker met wisselend succes.

Toch kan je het leren.

Tijdens deze workshop spit ik het loslaat-mechanisme uit, én de bijhorende valkuilen. Je leert over de 5 fasen van loslaten.

Over hoe je lichaam en geest hebben samengewerkt om je te beschermen. En waarom dit vandaag niet meer voor je werkt, je zelfs tegenwerkt.

Hoe je vooral niet moet proberen je gedrag, je gevoel of je omgeving te veranderen, omdat je dan alleen nog verder van huis geraakt. Want verandering is een natuurlijk gevolg van loslaten, niet de voorloper.

sand blowing

Je leert over hoe jouw verhaal (slachtofferschap, schuldgevoel, perfectionisme, sterk zijn, ...) ontstond en je reacties en emoties bepalen. Hoe je daar vandaag mee omgaat en mee vecht, en hoe je dit allemaal terug kan loslaten.

Om weer meer jezelf te worden, los van het verhaal.

Naast de theorie gaan we aan de slag met technieken die je dit alles in de praktijk laten ervaren. Met als kers op de taart een diepgaande transformerende ademcirkel.

sand blowing

Zaterdag 23 maart 2019, 10u00 - 18u00, 120€
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail.


Feel good, feel deep

nieuwe datum komt gauw!


feel good

Een dagje voor jezelf in de drukte van het eindejaar. Een klein maar groot cadeau, enkel en allen omdat het kan en mag.

Na het succes van de 3-daagse "Feel good, Feel deep" deze zomer, plannen we een enkele dag aan de vooravond van het nieuwe jaar. Om op een speelse maar diepgaande manier het oude los te laten en je klaar te maken voor het nieuwe.

Een zalige mix van yoga, qigong, bewegen, voelen en beleven, geluid en plezier maken. Met ruimte en begeleiding in je persoonlijke proces. We volgen de flow en geven die de ruimte die ze verdient.

Tijdens deze workshop maken we de brug van yoga en beweging naar verdieping. We dompelen je helemaal onder.

In de voormiddag gaan we voor het intensievere werk met Feel Good Yoga, gebaseerd op Vinyasa en Kundalini: heerlijk zweten, kracht opbouwen en ons lijf écht voelen. Maar ook met invloeden uit Body Mind Centering, Alexander-techniek, Tao Yoga en Mindfullness.
Daarna kunnen we gaan verinnerlijken en kunnen we op zoek gaan naar onze innerlijke resetknop en laten alle spanningen varen.

Dat alles om vanuit het hart te leven en onze authentieke zelf laten schitteren.

Met Annelies Planckaert, een prachtige vrouw met een lichtend hart, en een gepassioneerd yoga-en dansdocente, therapeut en coach.
En met Kim Cao-Van, bezield qigong leraar en Amanae lichaamswerk therapeut.

yin yang

Zaterdag 29 december, 10u00-16u30, 100€ - volzet
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail.