Herbronningsweekend: Een reis naar je hart

Go with the flow - Let Your heart grow

13-14 juli 2019


flow

This is your journey

Laat ik beginnen met een gedicht dat ik onlangs schreef.

This is your journey, your magical time,
and I'm happy to walk it with you for a while.
To look down the cliffs, scary wonders below,
to see who you are, a perfect story untold.

-- Kim Cao-Van

Je hart, een nieuw universum

Je hart, hoe goed ken je het? En wat betekent het voor je?

Hoe beweegt het, hoe voelt het? Hoe danst en kroelt het?
Hoe klinkt het, hoe spreekt het? Hoe zingt en schreeuwt het?
Hoe straalt het, verbindt het? Hoe heelt en bezint het?

Als je meer naar je hart leert luisteren, ontvouwt er zich een nieuw universum, waarin je kan handelen zonder weerstand, spelen zonder schroom, en verbinden zonder angst.

Gedurende deze dag gaan we ons hart op allerlei mogelijke manieren verkennen. En verdiepen we waar we geroepen worden.

In stilte, met klanken, in groep en alleen.

Via bewegingen, klein en groot, muziek, hartsenergie. En natuurlijk plezier en verbinding op hartsniveau!

Wat kan je verwachten?

We beginnen het weekend met een paar fysieke hartopeners in de qigong en yoga traditie.

Daarna leer je de prachtige techniek van de innerlijke glimlach, die in vele oude culturen bekend is en in vele varianten. Zoals je wel al ervaren hebt, is niets zo hartverwarmend en heilzaam als een gul gegeven lach. En met deze techniek leer je die te schenken aan jezelf, zodat je er voor altijd de vruchten van kan plukken. Ik deel mijn variant (van de Taoistische versie) waarin het hart centraal staat. Ook leren we je de helende klank voor het hart.

inner smile
music from the heart

De ontdekking van je hartslied

Vervolgens gaan we ons hart verkennen met al onze zintuigen. Een spel van verinnerlijking en weer naar buiten brengen, en terug naar binnen.

We beginnen in stilte met te luisteren naar ons hart. De stilte transformeert langzaam tot een klank of fluistering, resonerend in je lichaam. Dit opent jezelf voor je eigen hartsgeluid, je hartslied. Je wordt meegenomen door jouw innerlijke symfonie, en langzaam maar zeker brengen we de grondtoon daarvan naar buiten. Eerst en vooral en voornamelijk voor jezelf, steeds meer en meer en meer.

Als je weet hoe je door muziek geraakt kan worden en wat dat met je doet, beeld je dan eens wat er met je gebeurt als die muziek vanuit je hart zelf weerklinkt. En wat voor effect dit heeft op je omgeving als die muziek in stilte steeds met je meegolft.

Ervaar de kracht van verbinding

We gaan ook ons hart in beweging brengen, en bewegen vanuit het hart. Open voor alles wat er speelt.

En voelen hoe je je hart kan verbinden met dat van anderen, en met een groep. En hoe krachtig de hartsenergie van een groep wel niet kan zijn. En je zal ervaren hoe dit jouw hart nog verder opent en verbindt.

goddess

Kim en Annelies

Kim en Annelies

Annelies Planckaert is een prachtige vrouw met een lichtend hart, en een gepassioneerd yoga-en dansdocente, therapeut en coach. Je kan niet anders dan van haar houden met haar natuurlijk speelsheid, creativiteit en uitbundige enthousiasme. Lees meer over Annelies op haar website (Update Your Body).

Kim Cao-Van is... haha, aangezien ikzelf deze teksten schrijf is het misschien wat vreemd om te schrijven dat ik een fantastisch iemand ben* :) Dus laat ik het hier op houden: ik hou ervan om je naar plekken te brengen waarvan je niet wist dat die bestonden, in jezelf, plekken zo puur en echt dat alleen de ervaring zelf ze kan beschrijven.

* wat ik dus wel ben natuurlijk ;)


13-14 juli, 10u00-16u30, 200€
Locatie: De Verdieping, Lievegem