Breath in Motion
-
Wim Hof meets Qigong

In het moment ademen, bewegen en andere fijne dingen

(nieuwe data workshops worden momenteel gepland)

Ik doe mee


Samen ademen, bewegen, je lichaam en de energie erin verkennen, meditatie, fun, maar vooral véél echtheid. Ik geef me graag over aan het moment, en neem je daarin mee.

Wil je weten hoe we deze ochtend precies invullen, neem dan een kijkje hieronder 😃

Wat maakt deze lessen anders dan andere?

"Jij! Je voelt precies aan wat eenieder van ons nodig heeft." - Nancy

"De ruimte die er is om je te laten raken. Het spelen en experimenteren met energie vind ik ook heel fijn, elke les is anders en verrassend. De lessen zijn echt en oprecht." - Sofie (massages, healing en yoga docent)

"Elke les is een ontdekkingstocht en je komt telkens met een kleine schat naar huis."

Wat haal je er uit voor jezelf in je leven?

"De ene keer ga ik naar buiten met een diep gevoel van stilte en rust, en de andere keer voel ik de energie door mijn lijf stromen." - Gerda (relaxatie-therapeut en lichaamswerk)

"Het maakt mijn hoofd en mijn lichaam rustiger en het maakt me sterker." - Lu

"Dankzij jouw lessen ben ik erin geslaagd om ontspanning te vinden in mijn eigen lichaam."

"Deze lessen hebben me al zoveel geholpen! Het werkt als een enorme steun en leidraad. Het voelt als liefdevolle aandacht naar alles van mezelf. "

Je bent steeds welkom om eens met ons mee te doen :)

Dat lijkt me wel leuk! 😄

Waar Ik Op Dit Moment Van Hou?

(en wat jij dus kan verwachten)


Warm en ongedwongen

Lekker samen delen en samen zijn. In het moment, weg van de stress. Warm en ongedwongen dus.

Zachte beweging

Ik hou van het lichaam, in al zijn lagen, in al zijn vormen. Het toont ons zoveel als we ervoor openstaan. En het kan bewegen, en bewegen is leuk, echt waar.

Draken met vleugels

Een ontdekkingstocht naar de adem en de energie in en rondom jezelf. Voel ze door je lijf stromen, voel ze rondom je wervelen, en put er warmte en kracht uit.

Fun en lachen

Lekker glimlachen of ronduit lachen. Vreugde ervaren en plezier beleven in een fijne kleine groep.

"De les gisteren heeft me zoveel gebracht. Ik draag de vreugde nog steeds met me mee en voel me terug een stukje lichter :-)"

We energetiseren met de ademhalingstechnieken
uit de Wim Hof methode


In het eerste deel van 8u30 tot 9u10 gaan we aan de slag met de zeer populaire en effectieve Wim Hof methode (enkel het ademwerk). Vier begeleide ademhalingscycli gedragen door de groep, wat voor extra diepte zorgt.

De Wim Hof-methode is een wetenschappelijk erkende ademhalingstechniek, geïnspireerd op de meditatie van Tibetaanse monniken.

De methode is heel eenvoudig, en de resultaten zijn vrijwel onmiddellijk merkbaar. Je voelt de energie letterlijk door je lichaam borrelen.

En omdat ze helpt om meer in je lichaam te komen, vormt deze techniek een prachtige start voor qigong oefeningen erna!

Daarna rollen we verder in Qigong,
dat doe ik al 25 jaar en ik hou er nog steeds van!


Met ons vernieuwde lichaam gaan we over naar deel 2 (9u10-10u15): op qigong gebaseerde bewegingen. Van daaruit brengt het moment ons naar steeds nieuwe ervaringen. Soms heel warm en ontroerend, soms heel speels en vrolijk. Lekker ongedwongen, en altijd bevrijdend en verbindend.

"Qi" [tsjie] betekent energie, en "Gong" betekent cultiveren.

Eerste wat uitleg (want iedereen kent yoga, maar bijna niemand qigong): Qigong is de voorloper van het meer gekende Tai Chi, en veel eenvoudiger. Bij Qigong staat elke beweging op zich, en ze wordt meerdere keren na elkaar herhaald. Op deze manier kan men loskomen van de beweging zelf, en meer bezig zijn met de essentie: de onzichtbare levensenergie die in ons allen aanwezig is leren voelen en vermeerderen, zodat ze terug haar natuurlijk gang kan gaan. Qigong wordt ook wel bewegende meditatie genoemd.

De fysieke kant van de oefeningen zorgen ervoor dat je de Qi kan voelen, en dat het lichaam soepeler wordt zodat de energie er vlotter doorheen kan stromen.

Zij die een stap verder willen gaan, kunnen de beweging verinwendigen, en zo de Qi intentioneel door het lichaam sturen. Dit versterkt het proces.

Ik hou erg van de eenvoud van Qigong, en hoe krachtig het is.

En van hoe je de flow in je lichaam kan voelen onstaan. Vroeger volgde ik vormen, maar tegenwoordig laat ik ook dit vanuit het moment ontstaan.

Hoe heerlijk is het niet om de energie door je lijf te voelen wervelen. En afhankelijk van de focus wordt het iets fysieks, iets meditatiefs, iets energetisch, of iets spiritueel.