De kracht van ademen

Shamanic breathing circle

in De Verdieping te Lievegem
op 10 september om 19u00

Ademen & Transformatie


De adem is zo ondergewaardeerd. Het is een anker, een betrouwbare, krachtige en eenvoudige bondgenoot. Onze adem is altijd aanwezig en toch blijft het één van de grootste mysteries van het leven.

In een ademcirkel (shamanic breathing circle) gebruiken we die aanwezige adem om ruimte te scheppen, en diep in jezelf te gaan. In een veilige en gedragen omgeving kan je zo ontdekken wat er zich allemaal heeft vastgezet in jouw lichaam.

Het is een oude techniek die o.a. door de sjamanen gebruikt wordt om tot een hogere staat van bewustzijn te komen, en tot heling en inzicht in jezelf te komen.

In vele oude talen, waaronder zowel het Andes als Amazone Quechua, Tibetaans, Arameens, Latijn, Grieks, Hawaiiaans en andere, is het woord voor “adem” hetzelfde als het woord dat gebruikt wordt om leven, geest en ziel.

Hoe verloopt het?


We beginnen met een korte introductie in het proces.

Daarna gaan we liggen en doen een oefening met zachte ademhaling om in ons lichaam te komen. Weg uit het hoofd.

En dan begint de muziek en is het tijd om met de intensere techniek van het ciculaire ademen te starten, waarbij ik jullie mondeling begeleid.

Na een tijdje verandert de intensiteit van de muziek en ga ik bij iedereen individueel langs om je nog dieper in je lichaam te krijgen, dichter bij jezelf en je eventuele persoonlijke blokkade.

Het proces begint zich te ontvouwen, en wanneer nodig, gebruik ik ook het lichaamswerk Amanae om nog een laagje dieper te gaan.

Daarna bouw ik het weer langzaam af zodat je het proces kan integreren, of op een andere laag laten doorwerken.

Verder Ademen & Transformeren


Wil je het proces nog verder verdiepen, dan kan je meedoen met een weekend workshop, Loslaten: theorie en praktijk.

Hoewel de groep in een ademcirkel klein is, kan ik natuurlijk maar bij één persoon tegelijk zijn, dus ga ik er in de ademcirkels van uit dat je redelijk zelfstandig bent in je proces. Heb je dus last van paniek-aanvallen en hyperventilatie, dan ben je beter met individuele Amanae sessies.

Praktisch


Maximaal 8 personen. Ik hou de groepen bewust klein genoeg om een goed draagvlak te kunnen garanderen.

Loslaten: theorie en praktijk: zie hier
Eerstvolgende ademcircels: dinsdag 10/09/2019 (19u00-21u30), 35€

In de prachtige zaal van de Verdieping,
Voordestraat 11, 9920 Lovendegem (Lievegem).

In jullie eigen woorden


Een ademcirkel meemaken is moeilijk te beschrijven, elke keer anders, vooral zeer intens ....met nawerking erna. Het is intens verbinden met zichzelf en energie laten stromen door lichaam en geest.

Door de kleine groep voelt het veilig en geborgen aan, de muziek geeft zeker een extra dimensie. Ik vind het geweldig en het voelt aan als groeien.

Carole Hipken

Mijn eerste ervaring was op zich al zeer intens. Het circulair ademen was nieuw voor mij en bracht me tot in de kern van mijn lichaam. De tweede keer ging ik nog dieper en voelde de energie door mijn lijf stromen. Blokkades komen vrij en Kim zorgt ervoor dat je je voortdurend veilig voelt en begeleidt je op deze zeer intensieve reis naar jezelf.

Caroline Dewispelare

Na dit een paar keer te mogen ervaren kan ik zeggen dat het iedere keer anders is. Door de ademtechniek ga je gaan voelen wat er aanwezig is. Je lichaam maakt het je wel duidelijk. Soms komt er iets naar boven waar je je niet zo van bewust was dat het speelde, een andere keer is het loslaten. Kim is heel aanwezig in de begeleiding en geeft op een veilige manier ruimte aan het proces.

Ademen. Zó krachtig.
Ik kom nog.

Gerda Everaert

Ga een laag dieper
... en laat los