Workshops

Aarding en Stroming

new dates to be announced


qigong

Het fenomeen van deze tijd, we lopen allemaal met ons hoofd op een andere plek dan ons lichaam. En alles rondom ons is in beweging. Alleen is onze eigen innerlijke stroom niet altijd even duidelijk te midden van al die turbulentie (persoonlijk en professioneel).

Er wordt dan gezegd dat het helpt om te gronden, te aarden. En dat klopt. In deze workshop leer ik je een paar krachtige technieken die je in het centrum van je lijf brengen, en hoe je van daaruit kan gaan wortelen.

Daarnaast concentreren we ons ook op het openen van je eigen interne energiestroom. Zodat je lichaam zichzelf kan regenereren én zodat je vanuit een stevig verankerde basis jouw flow weer in de flow van het leven rondom jou kan brengen.

We beginnen met voorbereidende oefeningen die je de kracht in je buik laten ervaren, en je helpen om deze kracht verder op te bouwen. Je zwaartepunt (stabiliteit) en krachtcentrum liggen in je buik, dus het is belangrijk om daarmee verbonden te zijn.

Daarna gaan we verder met een vorm van Iron Shirt Qigong, waarmee je je letterlijk leert verankeren in de aarde. Op deze manier kan je dan makkelijk externe krachten (bv datgene wat je letterlijk of figuurlijk uit evenwicht brengt) direct afvoeren in de aarde. Eerst alleen, en daarna via oefeningen per twee ga je dit ook effectief ervaren in deze workshop.

We gaan aan het werk met kracht en met zachtheid, en hoe die twee elkaar vervolledigen. Reflecteren en vooral voelen wat je patroon is, en hoe het ook anders kan. Vaak reageren we bv hard tegen hard, of vermijdend, en in beide gevallen verliezen we onszelf.

ironshirt

Tenslotte gaan we de meest elementaire flow en energiestroom in het lichaam openen. De voorste en achterste meridianen, die gekend zijn onder namen als het gouverneurvat en conceptievat, du mai en ren mai, en samen als de kleine hemelse kringloop (Micro-Cosmic Orbit).

Als deze kanalen vast zitten, dan stagneert je energie. Na het weer toegankelijk maken van deze energie-kringloop, brengen we dan onze interne pomp op gang, die ervoor zorgt dat je energie in beweging blijft in deze kanalen, en zo je systeem zuiver houdt, en voedt. En met een goed functionerende interne flow, kan je weer volop in de stroom van jouw leven staan.

Micro cosmic orbit

new dates to be announced, 10u00-16u30, 180€
Locatie: De Verdieping, Lievegem

Inschrijven kan online, of per mail.

Wat deelenemers zeggen:

"Ik heb het weekend nog wat laten bezinken en zijn werk laten doen.
Aarding en stroming.
Het was héél fijn om dit te ervaren.
Door meer en meer te aarden voel ik een stabiliteit in mijzelf en weet ik als er iets gebeurd dat mij aan het wankelen brengt, dat ik steeds kan terug keren naar mijn centrum. Dat is er altijd en geeft houvast.

De oefeningen in de natuur maakten ook dat ik mij meer verbonden voel met alles om mij heen.

De stroming voelen was heel fijn. Ook wel intens. Het deed me realiseren dat ik steeds kan vertrekken vanuit mijzelf. De verwachtingen die ik heb om wat meer beweging te brengen in bepaalde domeinen van mijn leven los te laten en te kijken hoe ik meer stroming kan brengen in mij. Enfin, ik ga dat proberen.

Ik voel al een ganse week een kracht en een vreugde en ik heb zin om van alles te ondernemen."

"aarding en stroming
aangename setting
terug in je kern komen
leuke groep
het weer zat mee dus genoten we ook van de energie van de zon en van de groep want die zat ook goed en Kim zag dat het goed was, een aanstekelijke glimlach.
moe maar voldaan ging iedereen terug huiswaarts.
Tot de volgende!""


Loslaten: theorie en praktijk

23 maart 2019


sand holding

Loslaten, het toverwoord met de belofte dat alles makkelijker wordt.

"Laat het los" is zo eenvoudig gezegd, maar hoe doe je het in hemelsnaam?

En wat moet je loslaten? De negatieve gedachte, het gepieker, het vervelende gevoel, de zeurende kritische stem in je hoofd?

Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd, en nog waarschijnlijker met wisselend succes.

Toch kan je het "leren".

Tijdens deze workshop spit ik het loslaat-mechanisme uit, én de bijhorende valkuilen. Je leert over de 5 fasen van loslaten.

Over hoe je lichaam en geest hebben samengewerkt om je te beschermen. En waarom dit vandaag niet meer voor je werkt, je zelfs tegenwerkt.

Hoe je vooral niet moet proberen je gedrag, je gevoel of je omgeving te veranderen, omdat je dan alleen nog verder van huis geraakt. Want verandering is een natuurlijk gevolg van loslaten, niet de voorloper.

sand blowing

Je leert over hoe jouw verhaal (slachtofferschap, schuldgevoel, perfectionisme, sterk zijn, ...) ontstond en je reacties en emoties bepalen. Hoe je daar vandaag mee omgaat en mee vecht, en hoe je dit allemaal terug kan loslaten.

Om weer meer jezelf te worden, los van het verhaal.

Naast de theorie gaan we aan de slag met technieken die je dit alles in de praktijk laten ervaren. Met als kers op de taart een diepgaande transformerende ademcirkel.

sand blowing

Wil je nog wat meer lezen? Loslaten is “alleen maar aanwezig zijn”

Zaterdag 23 maart 2019, 10u00 - 18u00, 120€
Locatie: De Verdieping, Lievegem

Inschrijven kan online, of per mail.


Herbronningsweekend: Een reis naar je hart

Go with the flow - Let Your heart grow

13-14 juli 2019


flow

This is your journey

Laat ik beginnen met een gedicht dat ik onlangs schreef.

This is your journey, your magical time,
and I'm happy to walk it with you for a while.
To look down the cliffs, scary wonders below,
to see who you are, a perfect story untold.

-- Kim Cao-Van


Qigong

- Energy -

zaterdag 24 augustus 2019


qigong

Een energie boost voor het einde van de zomer

Energie is de essentie van het leven, dat hadden de ouden in het verre oosten al door. Het is overal aanwezig en stroomt door je heen. Voldoende stroming en energie brengen kwaliteit, gezondheid en harmonie in je leven.

Deze dag neemt je doorheen zachte opwarmingen, stretching en vloeiende flow-bewegingen die de helende energie in het lichaam vrij maken, en de kracht en vitaliteit van jouw levensenergie aanwakkeren.

De flow van de dag

In de voormiddag maken we het lichaam klaar, en maak je kennis met een reeks vloeiende energie opwekkende bewegingen. Dit is het meer fysieke gedeelte van de workshop.

De namiddag reserveren we voor verdieping, zowel in de bewegingen als in de innerlijke energie-stroom. Ook doen we oefeningen per twee of in groep om de energie nog beter door het lichaam te laten stromen.

Wil je al eens een flow ervaren, doe dan mee met deze routine van 15 minuten rond de ademhaling.

qigong signs

Zaterdag 24 augustus, 10u00-16u30, 100€
Het is ook mogelijk om enkel de voormiddag mee te doen (50€)
Locatie: De Verdieping, Lievegem


Geven en Ontvangen

11 mei 2019
of 15 juni 2019


give and receive

Met onze armen kunnen we omhelzen en grenzen stellen, geven en ontvangen. Of het nu gaat over liefde, geld, een simpel compliment of je diepste zelf.

We koesteren de wens, of de wil, om dit alles zorgeloos te kunnen uitwisselen. In de praktijk nemen onvermogen of overdaad het meestal over.

We zijn vaak bang om te delen, uit angst dat er niet genoeg voor ons is. Of bang om afgewezen te worden. En we zijn vaak terughoudend om te ontvangen, er heimelijk van overtuigd dat we het eigenlijk niet verdienen. Bang om betrapt te worden, beschaamd dat iemand ons zou zien.

En we geven vaak te veel, om misschien eindelijk eens gezien en erkend te worden. We geven waar we zelf zo naar smachten.

En weet je wat, inwendig zijn we daar werkelijk ziedend kwaad om! Want het is toch ons goed recht, en we willen onszelf toch zo graag delen met iemand. Onmacht...

Het wonder van de uitwisseling

Tijdens deze dag intensief Amanae lichaamswerk zal je de blokkades in je armen en schouders voelen en lossen, zodat je terug kan openstaan voor het wonder van de uitwisseling tussen jou, jouw binnenste en de buitenwereld.

Met je adem en aanwezigheid ga je de diepte in, naar de drukpunten, om daar te voelen, en te doorvoelen, zodat de kwaadheid, het verdriet, het gemis, de schaamte, angst en overtuigingen kunnen losgelaten en geheeld worden.

En plots kan je weer ademen, en kan je weer volledig openstaan voor de overvloed die je jezelf kan geven. En dit kan je nu eindelijk met de buitenwereld delen, en genieten van wat er dan allemaal terug komt.

embrace yourself

Lees meer over hoe zo'n workshop praktisch in zijn werk gaat.

Intensief lichaamswerk

Er zijn twee sessies van 2,5 uur. Eén liggend op een massagetafel, en de andere naast de tafel, waarbij je aanwezig bent voor de ander en jezelf. Soms is de ervaring naast de tafel even of zelf meer verrijkend dan wanneer je erop ligt. Deze XL sessies zorgen ervoor dat je elk aspect dat aandacht nodig heeft de ruimte krijgt, en dit vanuit verschillende invalshoeken.

Persoonlijk in een kleine groep

Een echte mini-groep (max 6 personen). Dit laat zeer persoonlijke één-op-één begeleiding toe, terwijl je toch kan profiteren van het draagvlak.

Je wordt begeleid door 2 ervaren gidsen in jouw innerlijke reis.

Minimaal praten, maximaal voelen

Het is lichaamswerk, geen gesprekstherapie. Je bent gefocused op de adem en de sensaties in je lichaam. Het verhaal is bijkomstig. 100% aanwezig zijn bij deze sensaties is zeer krachtig, het brengt je inzicht en opening, en zorgt ervoor dat je kan lostaten.
Desalniettemin zullen we je tijdens de sessies soms vragen stellen of coachen, om je zo nog dieper in je transformatie proces te brengen.

Zaterdag 11 mei, 8u00-18u00, 170€
Zaterdag 15 juni, 8u00-18u00, 170€ - Volzet
Locatie: De Verdieping, Lievegem

Inschrijven kan online, of per mail (ook als je vragen hebt).